Search the Community

Showing results for tags 'diagnose'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Contests!!
    • Contests!!
    • Polls!!
  • Chaparral Boats Forum
    • Boat Talk
    • Dock Talk
    • Newbies
    • Info Center
  • Regional Forums
    • Midwest U.S.
    • Northeast U.S.
    • South Central U.S.
    • Southeastern U.S.
    • West Coast U.S.
    • Northwest U.S.
    • Rocky Mountain Region U.S.
    • Eastern Canada
    • Western Canada
    • International Boating
  • Suggestions & Comments
    • Site Suggestions & Comments
  • Gulf Coast

Calendars

  • Community Calendar

Found 1 result

  1. Need advice. Bought a 2000 Chaparral 205 SSE at the beginning of summer, but after test driving with no issues and purchasing from an individual (as is, no warranty), we took it out for the first time. We made it across lake Texoma, the boat running great, then parked for a little swim. The trip took probably 45 minutes and we had no issues. On the way back, it began trying to die on us, alarming 3 times for each timeit tried to die on us. It didn't die initially, but after several of these incidence, it finally died and did this several times more before we had to flag down a game warden to tow us to the nearest dock. We sat for a little while, then tried getting it started again and it stayed running. We tried getting back to our dock, but didn't quite make it. We finally got towed in and got it trailered and had it looked at, but the shop only found a loose wire and fixed it. We took it back out and the same thing happened. Another shop, and another (possible) fix, with the impeller being replaced ( after almost 2 months of not figuring out the actual problem). We were told it had been on the water and run hard to duplicate the issue, but it ran fine. We picked it up and took it straight to the water and only a couple of minutes in, it began alarming as before. Anyone ever have their boat have these symptoms? 3 long beeps /alarms, with it trying to die? The gushes all read fine as it alarmed, so I couldn't see anything going on there. Frustrated......