Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'engine coupling'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Contests!!
    • Contests!!
    • Polls!!
  • Chaparral Boats Forum
    • Boat Talk
    • Dock Talk
    • Newbies
    • Info Center
  • Regional Forums
    • Midwest U.S.
    • Northeast U.S.
    • South Central U.S.
    • Southeastern U.S.
    • West Coast U.S.
    • Northwest U.S.
    • Rocky Mountain Region U.S.
    • Eastern Canada
    • Western Canada
    • International Boating
  • Suggestions & Comments
    • Site Suggestions & Comments
  • Gulf Coast

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 1 result

  1. As a newbie I bought a new 2016 Chapparal 246 SSI, 300HP boat in Sept 2016 and the engine coupling failed at 88 hours. The manual said to lube it at 50 hours and with scheduling I had the marina lube it at 68 hours. Twenty hours later it failed and left my family adrift on the lake June 2018. The marina said they had seen engine couplings last for years and they'd look for defects when repairing ($1300). Mercury declined any warranty support. My question: Did I do something wrong that caused this problem? Too much indle time? Gear change at above a certain RPM? Did I hit something?
×