Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'mechanical'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Contests!!
    • Contests!!
    • Polls!!
  • Chaparral Boats Forum
    • Boat Talk
    • Dock Talk
    • Newbies
    • Info Center
  • Regional Forums
    • Midwest U.S.
    • Northeast U.S.
    • South Central U.S.
    • Southeastern U.S.
    • West Coast U.S.
    • Northwest U.S.
    • Rocky Mountain Region U.S.
    • Eastern Canada
    • Western Canada
    • International Boating
  • Suggestions & Comments
    • Site Suggestions & Comments
  • Gulf Coast

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 2 results

  1. Hello All, I've decided to take fixing my boat into my own hands after a long list of failures by the dealer and mechanics. Up until about two years ago my 2013 310 signature has been running and working fine. After about two years of on and off neglect, it ended up having a gear oil leak and growth on the engines and hull, it needed to be hauled and fixed up. So far two mechanics have attempted to fix the enormous issues with this boat to no success. We've spent over 40,000 to have two drives replaced, on parts and labor. Then we got hit with a surprise 8000 bill for the boatyard while the mechanics lazily worked on the boat for nearly a year. Currently the boat is back together and will run in guardian mode. After being uncovered while in the boat yard for a year, the Garmin GPS and VHF no longer work. AS for the engines: All of the sensors are going wild on the port engine. and an occasional sensor on the starboard side. The mechanic has stated that all of the sensors are wrong, the oil is fine, the coolant and sea water pump are both okay as well. On the off chance that it isn't in guardian mode it will get up on plane and up to 33 knots. But nearly the entire time we can't go above 6 knots, can't get on plane, and the engine alarms are sounding the entire time. The mechanic claims to have replaced all sensors with no success. He is saying crazy theories about how it may have been struck by lighting and the wiring system is all messed up. Current overall issues with the boat: The engine sensors / boat won't get on plane / limited to 5-7 knots issue. (stuck in guardian mode) The toilet won't flush, the light in the head is always red and never green. (I suspect the vacuum pump is broken) The bilge pump float isn't operational, the pump itself works when activated from the helm, but not via float. The air conditioner will run in fan mode but never gets cold in AC mode, also appears to have mold on the return vent. The generator will not run at all. Has been serviced with tune up, oil change, sparks, carb etc. The shore power seems to be messed up. I have had four separate 30A-shorepower-cords catch fire at the lighthouse connection on three separate docks. (this first happened during the first month of ownership, unrelated to the neglect, the dealer was also of no help.) The rear storage hatch pops up when hitting waves and the boat bounces, it seems the latch can't hold it. The gas indicator gauge doesn't work. On one engine or another, one or more of the following are non- or malfunctioning: Trim, battery voltage, oil, rpm. The GPS won't turn on The VHF won't turn on. The engine hatch won't open. Every time I try to use hatch it will move up extremely slowly and the pop the breaker after 3-4 seconds. eventually I will get open enough to fit in, but takes about an hour. Both radio remote controls are non functioning, look water / sun damaged. The seats are all sun damaged. (the boat was left uncovered with engine hatch open for at least six months we suspect. The water smells gross / moldy after several flushings with fresh water. The middle glass hatch to walk-up through, flew off while underway. I was wondering where to purchase a new one? The screws holding the hardtop to the support rails bounce out while underway. Any help would be greatly appreciated. I love the boat, want to keep using it and start taking it to The Bahamas, if it could be trusted. I can't afford to hire too many more repairmen and none of them can seem to be trusted. I'm pretty handy myself and would rather money go to repairs than labor whenever possible. Please let me know any other info or media which may be helpful. Best, and thank you!
  2. Spanning Time

    New to big boating and need some help

    Guys, new to this sight, and a new chaparral owner. I was out this morning on Texoma cruising at about 25mph and heard an alarm. One solid beep, and then it stopped. I looked at the gauges and didnt see anything out of order. Then a short time later a second beep, then the port engine died, and i notice the temp was up (190-200). I didnt notice any loss of power prior to the engine stalling. I limped back to the marina on the remaining engine and when I returned, 2hrs later, I tried to start the motor. It would not start. Boat was serviced less than 25 hours ago (oil, impellars, ect). Manifolds replaced by last owner. Also, my generator quit working as well. It would start, then after a few minutes sputter and quit. Water was sporatically spraying out of the port side when the generator was on. This happened at the same time and I dont know if it is related. Prior to today, everything ran perfectly. Does the engine have a self protection program that shuts it down? Any thoughts? Thanks! 2005 330 Signature Twin 350 Mag Brovo 3 Spanning Time Texoma
×