Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'rpms'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Contests!!
    • Contests!!
    • Polls!!
  • Chaparral Boats Forum
    • Boat Talk
    • Dock Talk
    • Newbies
    • Info Center
  • Regional Forums
    • Midwest U.S.
    • Northeast U.S.
    • South Central U.S.
    • Southeastern U.S.
    • West Coast U.S.
    • Northwest U.S.
    • Rocky Mountain Region U.S.
    • Eastern Canada
    • Western Canada
    • International Boating
  • Suggestions & Comments
    • Site Suggestions & Comments
  • Gulf Coast

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 2 results

  1. I have twin Mercruiser 4.3 and and all of a sudden the starboard engine is running at higher rpms than the port engine. At full throttle I'm getting about 4800 rpm on the starboard and 4100 on the port engine. I'm curious what would cause this, both engines seem to be running well and I don't feel a lot of pull on the starboard side, in fact my sync gauge shows that the port engine is pulling a little stronger. Thoughts?
  2. Thanks in advance for reading this and providing your thoughts. Boat is a well-maintained 2004 Chap 330 with twin Volvo Penta 5.7l GXi-F engines with about 160 hrs on each. Here are the three issues... - Sometimes (say every 2 out of 3 trips) after leaving the dock and initially getting her up on plane and around 3500 RPMs, my port engine's RPMs start to drop (even at full throttle) and get restricted to 2600-2800 RPMs...and when that happens, I stop the boat, turn off the engines and batteries for a minute, then start everything back up and that issue goes away (batteries must be turned off/
×
×
  • Create New...