Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'sx-a'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Contests!!
    • Contests!!
    • Polls!!
  • Chaparral Boats Forum
    • Boat Talk
    • Dock Talk
    • Newbies
    • Info Center
  • Regional Forums
    • Midwest U.S.
    • Northeast U.S.
    • South Central U.S.
    • Southeastern U.S.
    • West Coast U.S.
    • Northwest U.S.
    • Rocky Mountain Region U.S.
    • Eastern Canada
    • Western Canada
    • International Boating
  • Suggestions & Comments
    • Site Suggestions & Comments
  • Gulf Coast

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 2 results

  1. I recently took my chaparral out and landed at a sand bar so the kids could play, raised the stern drive to protect it. Went to leave- stern drive wouldn’t go back down. I can hear something running when I push the trim button up or down, but the stern drive won’t go up or down. Just the sound of a motor running. What’s the issue here? 2007 Volvo Penta 5.0 SX-A with outdrive.
  2. I have a Volvo Sx-a style drive that seems to function correctly in every respect in terms of control, it just doesn't seem to want to stay where it is put! When underway at cruising speed (30-40 mph), I will trim the drive up a little and can see the trim gauge moving up (I don't trim it up much, according to the gauge). I can defiinitely feel and hear the difference in how the boat performs when it is right but for some reason, after a few minutes, the drive seems to drop back down to it's full down position. The gauge indicates this has happened and the boat speed, sound as well as feel confirm it. I don't think I'm imagining it! My dealer has recommended replacing the trim pump with Volvo's newer style trim pump and manifold (it comes as a kit). It's a little spendy and I just want some reassurance that this will fix my problem? It could also be a trim cylinder issue, although that apparently that generally shows up as a leak of some kind. I am not losing fluid, fluid color is normal, no sign of contamination. I am aware this model trim pump has a few known issues, so upgrading to the newer style isn't entirely unexpected. Anyone willing to offer any guidance? Is my dealer on the right track? I'm a little worried there is no way to know for certain it's fixed until the boat goes back in the water next Spring! Sean
×
×
  • Create New...