Jump to content

no power at ignition switch


Recommended Posts

We have a 1994 Chaparral 1830 SS. It's a great 18' speedboat with a bow rider.

I was trying get it started. It was cranking over and then just stopped responding to the key being turned. I checked the usual suspects like the kill switch, the throttle being in neutral, the battery being alive - all good. I then tested the wires going to the ignition switch and none of them have power. The blower has power. The horn has power. Everything in the dash is powered up except the ignition switch.

It feels like some safety switch is off somewhere. I attempted to disassemble the quicksilver 3000 throttle, but just made a mess. The main piece fell into the cavity behind the bulkhead and I'm no closer to seeing any wires connected to it.

Does anyone have any clues or suggestions about where I can start debugging the problem? Without a wiring diagram, I don't know where to start. Power is lost somewhere between the ignition switch and the dashboard. Any suggestions on common failures in a 19 year old boat?

Any suggestions of what to do or people to consult would be greatly appreciated. I'm in Stockton, California.

thanks,

Peter

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...