Jump to content
muddywater

Boat vibration

Recommended Posts

I have an 07 210 ssi with a 5.0 mercruiser mpi and alpha 1 outdrive (175 hours). Had it out 2 weeks ago and it ran fine. Took it out this weekend and as soon as I started it I could hear and feel a vibration. It was louder more towards the middle of the boat though. Doesn't matter if in neutral, forward or reverse. The boat ran fine but the vibration never went away or changed. When I listen back by the motor I don't hear it as loud as up by my seat. Any ideas? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same boat.  Ski locker doesn't fit perfectly flat to deck and sometimes vibrates a bit under the right circumstances.  Other than that, nothing in the center of the boat, all moving parts behind the back seats.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's what I thought. I even opened the ski locker, stuck my head down there and could still hear it. Thought maybe it was static from the speakers but no noise from them either. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Might have a cylinder not firing. That could cause SG logic to happen.  Or a engine belt with some of it broken off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×